Source: Bert Hubert

11 links

berthub.eu > Bert Hubert
Beste dunne artsen: Ik maak me wat zorgen over jullie
26 jul. 2021 - Recent barstte het weer los, de felle discussie tussen artsen en dikke mensen. Een belangrijk onderwerp, maar ook een onderwerp waarover een hoop zomaar geroepen wordt. Veel artsen en beleidsmakers zien een foto van dikke mensen en roepen “Zucht, leefstijl”. En dan vraag ik me weleens af, hebben jullie ook maar één te dikke vriend of vriendin met wie jullie hier weleens over praten? Want zolang we elkaar niet begrijpen is er een groot probleem. Steeds maar weer “val eerst maar eens af” leidt tot gemiste zorg die wel noodzakelijk is.
 · obesitas

berthub.eu > Bert Hubert
Corona: Delta Update
22 jun. 2021 - In de vorige Corona update eind mei schreef ik over “delta”, toen nog bekend als de Indiase variant: “Het is helaas te vroeg om nu een eindoordeel te vellen over deze variant. Wat we wel weten is dat in de UK de vaccins prima standhouden - de overgrote meerderheid van de mensen in het ziekenhuis is ongevaccineerd.” Dit is nog steeds waar. Toch weten we nu een stuk meer.
 · covid-19 · statistics · vaccination

berthub.eu > Bert Hubert
Corona Update eind mei 2021
24 may. 2021 - Ja daar zijn we weer! De vorige update uit maart was getiteld “Licht aan het einde van de tunnel”. Nou wil ik niet al te veel pochen, en resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst, maar het klopte allemaal best behoorlijk. De spectaculaire daling in ziekenhuiscijfers kwam in werkelijkheid een week later dan ik verwacht had. Ok.
 · covid-19 · netherlands · vaccination

berthub.eu > Bert Hubert
Het gaat om de kerncentrales
11 apr. 2021 - Er is in Nederland een levendige discussie gaande of we in moeten zetten op kernenergie of niet. Afhankelijk van wie je spreekt is kernenergie een groene en noodzakelijke manier om onze CO₂-doelen te halen, of is het overbodige onzin. Ik ben een groot gelover in het idee van kernenergie. Maar onze auto’s en huizen kunnen we niet aandrijven met ideeën. Die drijf je aan met kerncentrales. En daar hebben we het nooit over, de kernindustrie.
 · nuclear-energy

berthub.eu > Bert Hubert
Corona Update: Licht aan het einde van de tunnel
14 mar. 2021 - En toen was het toch weer tijd voor een Corona Update, de eerste sinds november 2020. Doordat er zoveel nieuws is geweest over varianten en vaccins is het zicht een beetje kwijt op waar we nu zijn. En dat is des te vervelender nu de cijfers weer omhoog lijken te gaan. Daarom een samenvatting die eigenlijk heel rooskleurig is, zelfs met de varianten. Dit betekent overigens niet dat de maatregelen al opgeheven kunnen worden!
 · covid-19 · vaccination

berthub.eu > Bert Hubert
Stimulating Innovation with Money
7 mar. 2021 - Periodically I read about governments or institutions wanting to stimulate innovation, often to achieve a certain (worthy) goal. Frequently, the far larger amounts of money that other countries or continents are spending on innovation are then bandied about as justification. And I die a little inside every time that happens. Money and innovation have a very intricate relation. Spending money is very easy, and often appears to be the only option - other ways of fostering innovation require much more coordination, societal will and fundamentally altering “the way we do things”.
 · innovation

berthub.eu > Bert Hubert
5G: The outsourced elephant in the room
20 jan. 2020 - In a break from the usual GPS/Galileo, DNA and C++ posts, here is a bit on 5G and national security. It turns out that through PowerDNS and its parent company Open-Xchange, we know a lot about how large scale European communication service providers work - most of whom are our customers in some way.
 · 5g · huawei · not-read · security