Source: Trouw

24 links

www.trouw.nl > Ilyaz Nasrulla
We leven helaas nog steeds in een ­wereld waarin huidskleur een probleem is
23 sep. 2021 - Papa, mag ik die huidskleur?’ Verbaasd keek ik op van de kleurplaat die ik aan het inkleuren was, om mijn dochter te zien wijzen naar een stift met een perzikachtige kleur. Of misschien had die meer de kleur van een abrikoos. Afijn, de stift had in ieder geval niet háár huidskleur. Mijn dochter mag dan wel twee tinten lichter van kleur zijn dan ik, toch is zij overduidelijk bruin.
 · algorithmic-bias · black-struggle · facebook · google · racist-technology

www.trouw.nl > Wilfred van de Poll
De sociale advocatuur is uitgehold, de behoefte eraan juist gegroeid: ‘De menselijke maat? Niet bij de IND’
9 feb. 2021 - De sociale advocatuur is uitgehold in twintig jaar tijd, zeggen de sociaal advocaten van AK Oost. Met kunst- en vliegwerk houden ze hun praktijk draaiende. En hun cliënten, die hebben het nog moeilijker. ‘Voor mensen aan de onderkant pakken bureaucratisering en juridisering dramatisch uit.’
 · due-process · inequality · justice · netherlands · social-law

www.trouw.nl > Maaike van Houten
Filosofie leert altijd alles en overal relativeren
29 may. 1996 - Filosofie VWO Hans de Zwart, VWO-leerling van het Montessorilyceum Amsterdam, vindt van alle vakken filosofie het belangrijkste. Niet alleen omdat hij volgend jaar filosofie gaat studeren, maar vooral ook omdat het hem een visie biedt: “Het is heel belangrijk dat mensen altijd alles en overal kunnen relativeren. Het stelt me in staat nog academischer te kijken, soms zelfs als buitenstaander, vanuit een meta-niveau.”
 · art · philosophy